Organizată de Asociaţia SARTISS şi Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Oradea (ASMO) şi ajunsă la cea de-a 16-a ediţie, tabăra de vară Medical Adventure School in Holiday (MASH) a găzduit, în perioada 1-8 august, 60 de studenţi din mai multe zone ale ţării, dar şi din Turcia şi Cehia.

Voluntarii au fost cazaţi în corturi, într-o tabără amenajată, ca de obicei, în zona de campare Glăvoi din Munţii Bihor. Pe parcurs, tinerii participanţi au fost instruiţi cu privire la ce înseamnă medicina de urgenţă în zonele montane, de către lectori veniţi din toată ţara.

Tinerii cursanţi au căpătat cunoştinţe privind tehnici de resuscitare, prim-ajutor şi salvare pe munte, cum ar fi coborârea pe o pârghie în peşteră, orientarea turistică şi trecerea peste pârâuri şi prăpăstii. Din curs au făcut parte şi drumeţii pe trasee montane menite să le testeze voluntarilor capacitatea de adaptare la efort. La finalul celor şapte zile de tabără, studenţii au participat la un test final care a înglobat atât cerinţe teoretice cât mai ales exerciţii practice.

Totodată, cei 60 şi instructorii lor au ecologizat zona montană din jurul taberei lor. Ediţia din acest an a MASH a fost organizată cu ajutorul sprijinului primit din partea Consiliului Judeţean şi a sponsorilor Mediaimpact, D&C Oradea, Inotec, Selgros şi Panasonic.