Aproape patru ore s-au luptat cu flăcările pompierii din Salonta, în noaptea de luni spre marţi, când un incendiu a izbucnit în curtea unei firme din Roit.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, operaţiunea de stingere a început în jurul orei 23.55 şi s-a finalizat la 03.40. Acţionând cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pompierii militari au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor la hala de producţie aflată în vecinătate.

"Evenimentul, provocat cel mai probabil de fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător, s-a soldat cu arderea a circa 600 de baloţi de paie", se arată în informarea transmisă de ISU.

Pe de altă parte, în ziua de luni, pompierii bihoreni au intervenit la alte patru incendii, toate casnice şi fără pagube mari.

De asemenea, militarii din cadrul Detaşamentului 2 Oradea au salvat o femeie de 67 de ani, care locuieşte într-un apartament situat pe strada Iza din Oradea. Bătrânica n-a răspuns la apelurile rudelor, care au cerut ajutorul salvatorilor. Pompierii au intrat în locuinţa aflată la etajul trei pe geam şi au găsit-o pe femeie conştientă, dar căzută pe jos în dormitor şi fiindu-i imposibil să se ridice singură. Echipajul SMURD i-a acordat femeii îngrijirile medicale necesare.