Cele nouă oraşe şi municipii membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă Bihor, mai precis Salonta, Beiuş, Valea lui Mihai, Săcuieni, Marghita, Aleşd, Vaşcău, Nucet şi Ştei, vor avea bazine de înot pe banii Consiliului Judeţean, au anunţat, joi, reprezentanţii instituţiei.

În cadrul unei şedinei Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă Bihor, desfăşurată pe 1 februarie, au fost prezentate studiile de fezabilitate pe baza cărora se vor ridica proiectele.

"Edilii au două variante: bazin de înot cu toate facilităţile aferente în valoare de 760.659 euro, plus TVA, respectiv un bazin didactic şi unul pentru copii cu toate facilităţile, valoarea celor două ridicându-se la 953.432 euro, plus TVA", se arată în informarea transmisă de biroul de presă al Consiliului Judeţean Bihor.

Potrivit acesteia, edilii din Salonta, Beiuş, Valea lui Mihai, Săcuieni şi Marghita au anunţat că optează pentru varianta care include două bazine, în timp ce cei din Aleşd, Vaşcău şi Nucet au ales proiectul cu un singur bazin. Oraşul Ştei se va decide în perioada următoare.

"Consiliul Judeţean Bihor şi-a asumat rolul de coordonator al acestui proiect major. Vom susţine finanţarea pentru prima variantă (n.r. – cea cu un singur bazin), primăriile urmând să contribuie cu diferenţa de sumă în cazul în care optează pentru construirea a două bazine. Anul acesta va fi demarată construcţia în cel puţin două localităţi", a transmis preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor.

Asta înseamnă că instituţia pe care o conduce şi-a asumat să investează, începând de anul acesta, aproape 7 milioane de euro, fără TVA, în ridicarea acestor bazine de înot. "Intenţia noastră este promovarea sportului în rândul copiilor, crearea condiţiilor pentru a practica înotul. Totodată, prin realizarea bazinelor de înot vom avea posibilitatea organizării unor competiţii sportive acvatice, pentru toate categoriile de vârstă", argumenta, la lansarea proiectelor, Pásztor Sándor.