Simultan cu agenţiile din restul ţării, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor organizează vineri Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Evenimentul va începe la ora 9 la Centrul de Afaceri Oradea Trade Center de lângă Lotus Center.

Până miercuri, la bursă au confirmat participarea 70 de angajatori, care oferă 1.780 de locuri de muncă vacante, din care 206 pentru persoanele cu studii superioare. Job-urile disponibile sunt din mai multe domenii de activitate, precum turism, prelucări mecanice, componente electrice şi electronice, industria mobilei, construcţii, prestări servicii.

"Scopul nostru este de a facilita întâlnirea cererii cu oferta de pe piaţa muncii din judeţul Bihor. Pe de o parte, vrem să ajutăm şomerii şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să-şi găsească un job pe măsura pregătirii şi experienţei lor profesionale. Pe de altă parte, vrem să venim şi în sprijinul agenţilor economici pentru a-şi selecta şi angaja resursele umane de care au nevoie", a declarat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

În plus, a spus Békési, cei care vor participa la bursă vor putea beneficia de consiliere personalizată şi orientare în carieră, precum şi de informaţii utile privind cursurile de formare profesională organizate de AJOFM Bihor.

Pe de altă parte, AJOFM Bihor a publicat miercuri lista locurilor de muncă vacante în judeţ în această săptămână. Potrivit acesteia, în Bihor sunt 978 de locuri de muncă disponibile, din care 924 în Oradea. Cele mai multe dintre joburi sunt pentru absolvenţii  de studii medii sau şcoală profesională.