În perioada 20-24 iulie 2016, Episcopia Greco-Catolică de Oradea va desfăşura un proiect adresat tinerilor din Diecezele de Matera, Acerenza, Melfi, Tricarico şi Potenza (Italia), ca o pregătire pentru Întâlnirea Mondială a Tinerilor care va avea loc la Cracovia, în Polonia din 24-31 iulie.

"Schimbul de experienţă dintre cei 70 de tineri români şi 70 de italieni ce va avea loc la Oradea, în prezenţa a doi episcopi, Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul gazdă şi Excelenţa Sa Gianfranco Todisco, episcop de Melfi, se doreşte a fi eveniment deosebit pentru oraşul nostru şi un schimb cultural deosebit pentru a împărtăşi culturi diferite, cu aceleaşi valori creştine", au anunţat reprezentanţii Episcopiei.

Pentru invitaţi vor fi organizate întâlniri cu autorităţile locale, vizite ghidate în judeţul şi oraşul nostru, momente de rugăciune şi cateheze, activităţi ludice şi de creaţie şi nu în ultimul rând un spectacol cu tematică creştină în Piaţa Unirii, vineri, 22 iulie, începând cu ora 20. Invitatul special al concertului va fi Randi.

"Ştim că tinerii din ziua de astăzi ascultă muzică şi trăiesc ceea ce ascultă, ca Biserică dorim să ne alăturăm călătoriei lor prin viaţă", se mai precizează în anunţul evenimentului. Tot vineri seară, pe scenă vor urca Carla Marin, Alexandru Cristea, Ansamblul Folcloric Lioara, Claudia Gui, Andrada Abrudan, Davide Gruosso şi Ovidiu Lazăr.