Opt tone de deșeuri, constând în combine frigorifice uzate, au fost întoarse din drum de poliţiştii de la punctul de trecere a frontierei Borş şi comisarii Gărzii de Mediu din Bihor, în weekend.

Conform unui comunicat transmis luni de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, descoperirea a fost făcută sâmbătă, pe sensul de intrare în ţară, într-un TIR condus de un român de 46 de ani.

Documentele prezentate de șofer atestau că acesta transporta 8 tone de combine frigorifice de la o firmă din Germania pentur o firmă din România. În realitate, însă, nu era așa.

"În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 8.000 de kilograme de combine frigorifice uzate care erau de fapt deşeuri, încărcătură pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri", se arată în comunicat.

Pe de altă parte, în urmă cu o zi, vineri, şi poliţiştii din Vărşand, aflaţi în subordinea ITPF Oradea au oprit la vamă un alt TIR, care potrivit documentelor prezentate de un şofer în vârstă de 63 de ani transporta peste 14 tone de deşeuri din plastic şi componente electronice.

Oamenii legii au constatat că încărcătura nu îndeplineşte condiţiile legale de intrare pe teritoriul ţării, şoferul neavând documentaţia necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri.

„În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijloacelor de transport în cauză și a mărfurilor transportate”, au mai transmis reprezentanții ITPF.