Timp de o lună, în fiecare sâmbătă, şapte antrenori şi instructori de tenis au oferit instruire gratuită la aproximativ 80 de copii care au participat la cursul organizat de Clubul Sportiv Voinţa Oradea la terenurile propriei baza sportive.

"Aceşti copii au ales să încerce descifrarea secretelor tenisului, un sport spectaculos şi deosebit de mediatizat, dar foarte complex şi din această cauză, destul de greu de însuşit. Sigur că principala "vinovată" de numărul mare de participanţi la curs este campiona noastră, Simona Halep, care de doi ani se menţine în elita tenisului mondial", a declarat directorul CS Voinţa, Mircea Drăgoi.

Organizatorii s-au adresat cu acest prilej şi părinţilor, pe care i-au felicitat pentru faptul că şi-au îndrumat copii către sport şi i-au încurajat în acest demers.

Cursul i-a ajutat pe cei mici, să facă primii paşi în tenis. Copiii au putut învăţa astfel, despre "priza rachetei", dar şi cum să lovească corect o minge de tenis.

"Cu siguranţă că toţi sunt în măsură să "predea" deja părinţilor şi bunicilor cum se loveşte corect mingea atât cu forehand-ul cât şi cu backhand-ul, de pe loc sau cu deplasare laterală, ce este poziţia de aşteptare sau cum se schimbă priza rachetei la combinarea celor  duoă lovituri fundamentale", a mai spus Drăgoi.