După ce săptămâna trecută a fost detectat un singur caz de Covid-19 în Bihor, luni, autoritățile locale au anunțat o nouă infectare. În total, mai sunt 9 cazuri active în județ, dintre care 5 la Terapie Intensivă.

Potrivit unui comunicat transmis luni de reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică Bihor şi ai Prefecturii Bihor, noul caz a fost depistat după prelucrarea a 257 de teste. 

Bilanţul îmbolnăvirilor cu coronavirus în judeţ a crescut astfel la 29.373 de cazuri, dintre care 27.798 de persoane au fost declarate vindecate, iar 1.566 au decedat, bilanţul negru stagnând de vinerea trecută.

În ce priveşte campania de vaccinare, de duminică dimineaţă până luni dimineaţă, doar 311 persoane au primit o doză de ser anti-Covid.

Numărul total al dozelor administrate în Bihor se ridică la 241.311, iar cel al persoanelor care au primit ambele doze de vaccin este de 112.305.

Poliţiştii şi jandarmii din Bihor continuă să verifice persoanele carantinate şi izolate la domiciliu, dar şi modul în care societăţile comerciale respectă măsurile impuse în timpul pandemiei de coronavirus.

În ultimele 24 de ore, au fost controlați 151 de bihoreni aflaţi în carantină și unul aflat în izolare, dar și 44 de firme şi 84 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor, oamenii legii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, din care 3 cu avertisment scris şi 8 cu amenzi în valoare de 2.500 lei.