Reprezentanţii secţiei de înot a Clubului Sportiv Crişul Oradea s-au întors recent de la Baia Mare, unde au participat la o competiţie internaţională, care a reunit aproximativ 350 de participanţi din România şi Ungaria, de la categoria de 7 ani până la seniori.

Antrenorul orădean Illes Zsolt a deplasat 11 sportivi la Memorialul "Gheorghe Demeca", care au reuşit să cucerească 27 de medalii. Cele mai bune rezultate le-a obţinut Sallay Tamas, care la categoria de vârstă de 13 ani şi-a adjudecat 4 locuri I, la 50, 100 şi 200 m bras, respectiv în proba de 50 m fluture. În total, tinerii înotători orădeni şi-au adjudecat 9 locuri I, 15 locuri II şi 3 locuri III.

O altă sportivă cu rezultate bune a fost Patricia Chiricheu, care s-a impus în probele de 50 m spate şi 50 m fluture, terminând pe poziţia secundă însă la 50 şi 100 m liber şi 50 m bras. Denis Tivadar a urcat şi el de 5 ori pe podium, ocupând locul I la 50 m liber şi 50 m fluture şi locul II la 50 m bras, 100 m liber şi 100 m bras.

Alte rezultate frumoase au fost obţinute de Matei Baican - un loc I, două locuri II şi o poziţie pe treapta a III-a -, Huszar Szobolcs - patru clasări pe locul secund - , Ionuţ Gavriş şi Papp Zselyke, cu câte un loc II şi o poziţie pe treapta a III-a a podiumului de premiere. Înotătorii orădeni au participat doar la categoriile de vârstă cuprinse între 7-14 ani.

"Au avut o prestaţie bună. Progresele se văd, Sallay Tamas a mers foarte bine, alături de Patricia Chiricheu, Denis Tivadar şi Matei Baican, la 10 ani. Avem trei copii buni şi sper ca ei să urce pe podium şi la Campionatele Naţionale din luna iunie", a declarat la întoarcere antrenorul orădean Illes Zsolt.

În total, la concursul de la Baia Mare au fost prezenţi reprezentanţi de la 20 de cluburi din oraşe precum: Timişoara, Arad, Satu Mare, Baia Mare, dar şi din Ungaria.