Polițiștii și procurorii bihoreni au descins marți dimineață la 9 percheziții domiciliare, în cadrul unei anchete privind traficul de droguri. Cercetările se fac în două dosare penale, a anunțat comisarul-șef Alina Fărcuța, purtătoarea de cuvânt a Poliției Bihor.

Într-unul dintre dosare, ancheta se face pentru infracțiunile de efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată, și trafic intern de droguri de mare risc.

„S-a reținut că, în perioada ianuarie - septembrie 2023, trei persoane ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, compusul 3-CMC, către consumatori din municipiului Oradea”, a declarat Fărcuța. Compusul 3-CMC este considerat un drog foarte periculos, care se vinde ieftin și este consumat adesea de tineri, la festivaluri de muzică.

În al doilea dosar, urmărirea penală se face tot față de trei persoane, suspectate de trafic de droguri de risc și mare risc. Cei trei ar fi vândut, în mod repetat, canabis și ecstasy către consumatori din Bihor.

Trebuie precizat că Poliția nu oferă niciun amănunt despre persoanele vizate de aceste percheziții, nici măcar localitățile în care domiciliază, și nici dacă există vreo legătură între traficanții de droguri „vizitați” marți de oamenii legii. În schimb, au făcut public un scurt video, în care se văd mascații când intră în curtea unei case cu etaj.

Autoritățile au mai anunțat  că „mai multe persoane vor fi conduse pentru audieri” la sediul DIICOT Oradea.

Ancheta este făcută de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea și cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!