În total, 981 de cadre medicale au fost infectate până în prezent în toată ţara cu noul coronavirus, după cum arată cifrele publicate de Grupul de Comunicare Strategică, judeţul Bihor aflându-se din acest punct de vedere, pe ultimele locuri, cu doar două asistente infectate.

Locul întâi în top îl ocupă de departe, judeţul Suceava, cu 462 de cadre infectate, urmat de Capitală, unde s-au înregistrat 131 de cazuri.

În ceea ce privește Oradea, potrivit surselor BIHOREANULUI, cele două asistente medicale nu au simptome şi ambele sunt în stare bună, ele fiind internate în prezent la Spitalul Municipal din Oradea, pentru îngrijiri.

Sursele mai spun că cele două femei nu au intrat în legătură una cu cealaltă şi nu se ştie de unde au luat exact infecţia, dat fiind că personalul din secţiile în care lucrau a fost testat, rezultatele fiind negative pentru toate cadrele.

După cum BIHOREANUL a mai scris, una dintre cele două asistente lucra la secţia de Boli Infecţioase din Spitalul Municipal (spital COVID), pe etajul alocat suspecţilor de coronavirus. Sursele spun, însă, că, cel mai probabil, femeia a luat virusul din afara spitalului şi nu în timpul turelor. Nu este exclus ca și a doua asistentă să fi luat virusul prin contact comunitar.

Potrivit datelor oficiale, până joi, în Bihor au fost confirmate în total 219 de cazuri COVID-19, dintre care 14 au fost vindecate şi au fost externate.

De asemenea, în Bihor sunt înregistrate oficial şi şase decese ale persoanelor care aveau acest virus (unul dintre acestea a fost inclus eronat de GCS ca având loc în Oradea, deşi pacienta decedată fusese o femeie din Satu Mare care nu a fost internată aici, ci doar i s-a pus diagnosticul la laboratorul orădean).