Joi debutează la Universitatea din Oradea cel mai amplu eveniment ştiinţific, a 23-a ediţie a Săptămânii Ştiinţifice, de fapt un conglomerat de conferinţe, sesiuni de comunicări, lansări de carte şi prezentări de lucrări. "Este o manifestare etalon a activităţii ştiinţifice din cadrul Universităţii din Oradea", a explicat prorectorul responsabil cu managementul cercetării, Sorin Şipoş, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Practic, toate facultăţile orădene organizează în această perioadă diferite evenimente ştiinţifice, la care sunt invitaţi academicieni şi specialişti din ţară şi din străinătate. "Întrebaţi-ne din ce ţări nu avem invitaţi", a spus, la rându-i, rectorul Constantin Bungău, dorind să sublinieze numărul mare de participanţi din străinătate la aceste evenimente.

"Săptămâna Ştiinţifică" nu înseamnă, însă, şapte zile, termenul fiind unul generic. De fapt, manifestările au loc pe parcursul unei luni sau chiar mai mult, în funcţie de cum au reuşit facultăţile să se organizeze.

Printre invitaţii acestei ediţii, Şipoş i-a amintit pe rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, acad. Ioan Aurel Pop, şi pe fostul premier al României, Mihai Răzvan Ungureanu. Datele exacte şi temele conferinţelor susţinute de aceştia urmează să fie, însă, anunţate.