Incident tragic, joi în zorii zilei, în Biharia. Un biciclist în vârstă de 65 de ani, localnic în Biharia, a fost lovit de o autoutilitară condusă de un tânăr în vârstă de 26 de ani din Ucraina. Şoferul a fugit de la locul accidentului, dar a fost prins rapid cu ajutorul poliţiştilor de frontieră, care l-au oprit în Borş, în timp ce încerca să iasă din ţară.

"Joi, 9 iulie a.c., la ora 05.04, pe D.N.19, în localitatea bihoreană Biharia, un bărbat de 26 de ani, din Ucraina, în timp ce conducea o autoutilitară pe direcţia Satu Mare - Oradea, a accidentat un bărbat de 65 de ani, din Biharia, care se deplasa pe bicicletă, în aceeaşi direcţie de deplasare, fiind echipat corespunzător, cu echipament reflectorizant", a transmis, joi, IPJ Bihor. 

În urma accidentului rutier, biciclistul a suferit leziuni care i-au provocat decesul.

"După producerea accidentului rutier, conducătorul autoutilitarei a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei, fiind depistat la aproximativ 20 de minute după producerea accidentului rutier, de poliţiştii de frontieră, în punctul de trecere a frontierei Borş, pe linia de ieşire din ţară", mai transmit autorităţile. 

Poliţiştii Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Naţionale şi Europene îl vor prezenta, joi, pe bărbatul de 26 de ani, din Ucraina, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale. Cercetările continuă în acest caz.

Pe de altă parte, IPJ Bihor anunţă că l-au reţinut pentru 24 de ore pe un tânăr de 21 de ani din Oradea care a accidentat cu maşina marţi seara în Sântandrei o femeie de 60 de ani care circula pe bicicletă şi a fugit. Din fericire, femeia a suferit doar leziuni uşoare.