Lord’s Pub a deschis, miercuri, prima terasă din Piaţa Unirii pe latura dinspre Palatul Vulturul Negru. De altfel, servirea clienţilor se face direct din localul situat la intrarea în Pasaj. Conform aprobării primite din partea Instituţia Arhitectului Şef, terasa, cu 16 mese, are umbrele crem şi mobilier cu scaune de aceeaşi culoare.

"Există un plan general de mobilare a Pieţei Unirii, pe care l-au alcăuit membrii Comisiei Municipale de Urbanism. În baza acestuia se pot da avize favorabile pentru amenajarea de terase, condiţionate de câteva aspecte. Există două modele de scaune aprobate, care pot avea tapiţerii crem sau negre, respectiv umbrele de culoare crem", a declarat pentru BIHOREANUL Adriana Lipoveanu, directorul Instituţiei Arhitectului Şef.

Spaţiile pentru amenajarea de terase sunt alocate în baza HCL-ului din 2010 care prevede regulamentul de organizare şi funcţionare a teraselor în Oradea. Potrivit acestuia, operatorii economici pot să-şi deschidă terase în dreptul localului lor şi pot, cu acordul vecinilor din dreapta sau din stânga, să se extindă.

O altă terasă deja aprobată pentru a fi amenajată în Piaţa Unirii aparţine restaurantului Romanada, situat la intrarea pe strada Vasile Alecsandri. Potrivit proiectului, aceasta va avea 21 de mese, cu 84 de locuri, cu umbrele crem, un bar mobil şi jardiniere.

Alte două propuneri de amplasare a unor terase în Piaţa Unirii sunt în analiză la Comisia Municipală de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului.

Citeşte şi: La fum curat... În ciuda legii antifumat, patronii localurilor orădene au găsit soluţii ingenioase pentru a-şi păstra clienţii (FOTO)