Un bărbat în vârstă de 49 de ani din Sântion a fost reţinut de poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, după ce ar fi lovit cu cruzime şi în mod repetat un ciobănesc caucazian cu un cablu metalic, după care i-ar fi dat foc. În aceeași noapte, individul, care devenise foarte violent, și-a amenințat și soacra și a fost internat în spital nevoluntar.

Potrivit unui comunicat transmis marți de biroul de presă al Poliţiei Bihor, actul de cruzime a avut loc săptămâna trecută, în 28 august, în jurul orei 23, în Sântion.

Din câte se pare, patrupedul din rasa ciobănesc caucazian, aflat în grija mamei concubinei bărbatului de 49 de ani, ar fi fost lovit în mod repetat cu un cablu metalic şi stropit cu o substanţă inflamabilă, iar apoi i s-ar fi dat foc.

În aceeași noapte, bărbatul ar fi distrus şi o sobă dintr-o încăpere a casei, iar pe mama concubinei, în vârstă de 73 de ani, ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă, astfel că a ajuns să fie internat nevoluntar într-un spital din Oradea.

"Pentru salvarea câinelui, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au solicitat prezenţa unui medic veterinar, care i-a oferit îngrijiri medicale de specialitate la faţa locului. În prezent, câinele se află sub tratament medical şi este în afara oricărui pericol", se arată în comunicat.

Apoi, după ce poliţiştii au audiat-o pe femeia de 73 de ani, aceştia au emis un Ordin de Protecţie Provizoriu, de la data de 29 august, prin care i s-a interzis bărbatului să se mai apropie de femeie ori de domiciliul acesteia.

Luni, după ce a fost externat din spital, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

"La data de 3 septembrie a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor îl vor prezenta pe bărbat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale", se mai arată în comunicat.

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză.

Potrivit legii, schingiuirea animalelor cu intenţie, fără drept, este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!