Ploaia a fost însoțită de grindină, sâmbătă, cel puțin în Sălard și în Marghita, după cum arată postările făcute pe rețelele sociale de localnici, care au deplâns situația, temându-se de efectul asupra culturilor agricole.

În Sălard bucățile de gheață par să nu fi fost atât de mari ca în Marghita. Un localnic din acest oraș a publicat, pe grupul Info Trafic Bihor & Oradea, o fotografie în care se văd bucăți de grindină destul de mari (foto), el spunând că i-au și lăsat urme pe mașină. 

sursa foto: INFO TRAFIC ORADEA & BIHOR / Perecsenyi Robert

ANM a emis sâmbătă după amiaza, pe site-ul propriu, o alertă imediată de vreme rea în mai multe localități din Bihor, inclusiv cele menționate mai sus. Este vorba mai precis de Marghita, Săcueni, Valea lui Mihai, Diosig, Tăuteu, Șimian, Sălard, Curtuișeni, Balc, Biharia, Chișlaz, Sârbi, Abram, Sălacea, Borș, Roșiori, Tarcea, Abrămuț, Cherechiu, Ciuhoi, Buduslău, Tămășeu, Spinuș, Boianu Mare și Viișoara.

Meteorologii au avertizat că „se vor semnala descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse care local vor acumula 25…30 l/mp, intensificări ale vântului”, între orele 15.45 și 17. Atenționările de tip „nowcasting” sunt lansate mereu cu puțin timp înainte ca fenomenele meteo să se petreacă.

Averse cu grindină la Sălard (sursa video: Facebook / Adriana Szabo):

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!