La fix o lună de la debutul examenelor orale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a încheiat, joi, probele din cadrul concursurilor pentru conducerea unităţilor de învăţământ din judeţ.

Ultimul examen l-a susţinut profesoara Maria Ruge, fosta directoare a Colegiului Transilvania care aspiră să reajungă la şefia şcolii, fiind de altfel singurul candidat la această funcţie. Ruge s-a prezentat la examen pentru a cincea oară, după ce precedentele evaluări au eşuat, prima pentru că cele două profesoare reprezentate ale Consiliului de Administraţie al şcolii pur şi simplu au refuzat să o noteze, arătând că profesorii nu o vor pe Ruge directoare, iar următoarele patru pentru că a lipsit primarul Ilie Bolojan, membru în comisia de concurs.

Joi, însă, comisia s-a reunit, iar candidata a trebuit să răspundă întrebărilor membrilor vizavi de planul de management pe care l-a propus. Potrivit unor surse neoficiale, Ruge a fost întrebată de Bolojan cum are de gând să conducă Colegiul Transilvania, dat fiind că, în mod evident, colegii profesori nu o vor, femeia răspunzând că nemulţumirile dascălilor o surprind şi că nu ştia că aceştia îi sunt potrivnici. De asemenea, comisia ar mai fi chestionat-o pe Ruge vizavi de diferite propuneri pe care le-a făcut în planul de management.

Cert este însă că, la final, candidata n-a adunat punctajul minim pentru promovarea probei. În timp ce trebuia să ia măcar 35 de puncte pentru a fi declarată admisă, Maria Ruge a obţinut doar 27,3 puncte.

Nota cea mai mare i-ar fi dat-o primarul Bolojan, 8,5, la fel a notat-o şi cea de-a doua reprezentată a administraţiei locale, consilierul local Camelia Dulcă, în timp ce colegele din şcoală ar fi notat-o pe Ruge cu mai puţin de 2, iar reprezentantul Inspectoratului Şcolar cu nota 7. Drept urmare, profesoara a fost declarată respinsă la concurs.

La fel ca ceilalţi candidaţi, ea va putea contesta cea de-a treia probă între 21 şi 23 noiembrie. Contestaţiile vor fi trimise spre soluţionare în alte judeţe. Rezultatele finale vor fi afişate cel târziu pe 9 decembrie.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Schimbare de gardă: În sfârşit, şcolile orădene vor avea directori numiţi prin concurs"