Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor a aprobat luni o nouă actualizare a listei localităţilor pentru care a decis limitări în activităţile HoReCa, instituţiilor de cultură şi de divertisment, din cauza situaţiei epidemiologice.

Faţă de săptămâna trecută, pe lista localităţilor în scenariul roşu au mai fost incluse încă două unităţi administrativ-teritoriale.

8 "roşii"

Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Bihor, Hotărârea nr. 23/2021 a CJSU Bihor impune ca activităţile mai sus enumerate să fie interzise în spaţiile interioare în 8 localităţi, în care incidenţa Covid este mai mare de 3 cazuri noi în ultimele 14 zile, raportată la mia de locuitori.

Este vorba despre Sălacea (10,09), Valea lui Mihai (6,81), Şimian (5,07), Curtuişeni (4,82), Şuncuiuş (3,92), Sântandrei (3,88), Spinuş (3,87) şi Derna (3,25).

Faţă de precedenta decizie a CJSU Bihor, adoptată joia trecută, au mai fost incluse pe lista "roşie", aşadar, comunele Sântandrei şi Derna.  

17 "galbene"

Alte 17 oraşe şi comune din judeţ sunt în "scenariul galben" (pe 11 martie în această situaţie erau 16 unităţi administrativ-teritoriale), având o incidenţă între 3 şi 1,5 cazuri la mia de locuitori: Oradea, Copăcel, Diosig, Budulău, Borş, Marghita, Husasău de Tinca, Abrămuţ, Tinca, Tarcea, Salonta, Toboliu, Bunteşti, Sânmartin, Chişlaz, Vârciorog şi Viişoara.

În aceste UAT-uri, activităţile restaurantelor, cafenelelor şi instituţiilor de spectacole în spaţiile interioare sunt permise în limita a 30% din capacitatea acestora.

Oradea are, luni, o incidenţă de 2,84 cazuri la mia de locuitori, la fel ca joia trecută.

76 "verzi"

În celelalte 76 comune şi oraşe din judeţ, incidenţa Covid este sub 1,5 cazuri la mia de locuitori cumulate în ultimele 14 zile, astfel că unităţile HoReCa şi instituţiile de spectacole pot funcţiona până în limita a 50% din capacitatea spaţiilor interioare.

Decizia CJSU adoptată luni se aplică începând din 16 martie.

Lista localităţilor în care se impun măsuri de restricţionare se actualizează ori de câte ori este nevoie, în urma hotărârilor CJSU Bihor, în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul fiecărei localităţi.

VEZI AICI CEA MAI RECENTĂ DECIZIE A CJSU BIHOR!