O tânără în vârstă de 32 de ani a ajuns în fața procurorilor, după ce, în cursul zilei de marți s-a prezentat la un ghișeu al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brașov cu mita ascunsă între filele dosarului. Banii au fost puși acolo ca să promoveze proba teoretică necesară pentru obținerea permisului de conducere.

Direcția Generală Anticorupție Brașov a fost sesizată de conducerea SRPCIV în acest caz.

„În fapt, persoana în cauză s-a prezentat la ghișeul respectiv având asupra sa dosarul de candidat și solicitând să fie programată, în aceeași zi, pentru susținerea probei teoretice în vederea obținerii permisului de conducere - categoria B. Între filele dosarului, angajatul SPCRPCIV Brașov a identificat suma de 400 de lei cu privire la care candidata a precizat că a introdus-o pentru a determina în acest mod personalul instituției să o ajute să promoveze proba respectivă”, arată un comunicat al DGA.

Lucrătorii serviciului i-au întocmit femeii documentele pentru constatarea infracțiunii flagrante de dare de mită, iar aceasta a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov pentru continuarea cercetărilor.

„Menționăm faptul că, numai în ultima lună, angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sesizat la Direcția Generală Anticorupție 12 situații în care li s-au oferit diverse sume de bani cu titlu de mită”, mai arată comunicatul DGA.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!