Campionatul European de baschet feminin U18 - Divizia B a debutat joi, când au fost programate atât la Oradea cât şi la Timişoara primele jocuri din faza grupelor.

La Oradea, în Arena "Antonio Alexe"  s-au desfăşurat jocurile primei etape din grupele A şi B.

În primul joc de la Oradea, în cadrul grupei A, reprezentativa Letoniei a întâlnit Germania, echipă pe care a reuşit s-o învingă cu scorul de 78-58. Tot în grupa A, o altă reprezentativă baltică, Estonia, a învins, la limită, Irlanda, cu scorul de 56-55.

În grupa B, meciul Finlanda - Bulgaria a avut nevoie de trei reprize de prelungire pentru a desemna o învingătoare. Aceasta a fost în cele din urmă Finlanda, care s-a impus cu scorul de 105-98.

În cealaltă partidă a grupei B, care s-a desfăşurat după ceremonia de deschidere a competiţiei, Bosnia Herţegovina a întâlnit reprezentativa Luxemburgului, echipă pe care a întrecut-o cu scorul de 75-42.

La Timişoara au fost programate meciurile din cadrul grupelor C şi D. Din grupa D face parte şi reprezentativa României, echipă antrenată de Florin Covaciu şi Carmin Popa. În meciul de debut, România a întâlnit selecţionata Muntenegrului, însă a trebuit să se recunoască învinsă cu scorul de 45-63. Principalele marcatoare din echipa tricoloră au fost Mihaela Maxim, autoare a 12 puncte, şi Maria Sfârlea, cu 11 puncte.

În echipa României s-a aflat şi Timea Peter, care a jucat timp de 18 minute, timp în care a marcat şi 4 puncte.

În celălalt meci din grupa D, Ungaria a învins Ucraina cu scorul de 62-42, în timp ce în grupa C, Israel a dispus de Islanda la o diferenţă de 24 de puncte, cu scorul de 76-52, cum de altfel a câştigat şi Anglia, tot la 24 de puncte diferenţă, cu 64-40, de selecţionata Danemarcei.

Vineri în grupele de la Oradea este zi de pauză, în timp ce la Timişoara, sunt programate două meciuri în grupa C, singura grupă din competiţie care are în componenţă cinci echipe.