17 echipe s-au înscris la cea de-a 14-a ediţie a turneului naţional de volei pe plajă de la Oradea, astfel că organizatorii nu au avut probleme prea mari cu meciurile din calificări pentru că numărul de echipe de pe tabloul principal este de 16.

Festivitatea de deschidere a avut loc la ora 10, după care au debutat partidele de pe tabloul principal în care funcţionează regula dublei eliminări. Astfel, la prima înfrângere o echipă este trecută în partea dreaptă a tabloului, în recalificări fiind eliminată abia la cea de-a doua înfrângere.

Din păcate, dincolo de numărul exagerat de mic al echipelor înscrise, turneul este văduvit şi de participarea celei mai bune echipe româneşti din ultimii cinci ani, formată din tandemul Marius Mascovits - Cătălin Lelea, întrucât cel de-al doilea s-a accidentat de două ori în ultima parte a sezonului de sală.

Nici veteranul Adi Ion, prezent încă de la prima ediţie a turneului, n-a scăpat de accidentare spre dezamăgirea partenerului său, Daniel Todoran. Astfel din două echipe s-a ajuns doar la una pentru că Marius Mascovits face pereche cu Dani Todoran, într-un tandem inedit dar care poate da lovitura graţie valorii.

Turneul va continua sâmbătă, toată ziua, pentru ca duminică să aibă loc cele două semifinale, finala mică şi finala mare.