Cunoscuta creatoare de modă orădeancă Adina Junc a decedat vineri, la vârsta de 50 de ani. Aceasta s-a luptat în ultimul an să trăiască, suferind de o boală necruțătoare.

Anunţul a fost făcut pe reţelele de socializare de mai mulţi apropiaţi care au publicat pe contul ei de Facebook mesaje de condoleanţe.

Între ei s-a numărat şi stilistul şi proprietarul agenţiei MModels Marius Molan.

"Cu designerul Adina Junc am avut câteva colaborări superbe, evenimente la DoubleTree by Hilton şi Casa Darvas-La Roche, acolo unde ultima ei lansare de colecţie organizată de mine s-a numit "Infinity". A fost primul show de modă organizat în superba locaţie realizat în baza proiectului de cultură şi civilizaţie urbană. Astăzi Adina trece în Infinity şi suferinţa din ultima perioadă s-a stins! Un om minunat care şi-a văzut mereu de treabă, un profesionist desăvârşit! Dumnezeu să te ţină în braţele Sale draga mea prietenă!", a scris Marius Molan.

Adina Junc era cunoscută în comunitate și a creat haine unicat pentru mulţi orădeni.

"Mulţumesc din suflet, Junc Adina, pentru toate minunăţiile pe care mi le-ai creat. Fiecare haină nu doar că a îmbrăcat corpul, ci a îmbrăţişat şi sufletul, purtând cu ea amintiri speciale. Le-am luat cu mine peste tot şi le voi purta în continuare cu mândrie", a scris pe Facebook şi fotograful Remus Toderici. 

Născută în 4 august 1973, Adina Junc a urmat Facultatea de Arte a Universităţii din Oradea, iar în anii 2000 şi-a deschis primul atelier unde a creat ținute pentru diverse evenimente.

Ea a avut colaborări cu mai multe teatre din ţară, inclusiv Teatrul Regina Maria din Oradea, Teatrul Maghiar de Stat din Timişoara şi Teatrul Metropolis din Bucureşti, pentru care a creat zeci de costume folosite de actori în cadrul spectalelor.

În anul 2015, la Gala Femeilor de Succes din Bihor a fost recompensată cu premiul de la categoria Fashion. 


(Sursa foto: Facebook - Adina Junc)

De-a lungul timpului, Adina Junc a lansat mai multe colecţii, în special de rochii de ocazie.

Ultima dintre ele s-a numit "Infinity" şi a fost prezentată la Casa Darvas La Roche în vara anului 2022 (foto)

Potrivit apropiaților, boala a ținut-o departe de atelierul său în ultimul an, creatoarea de modă suferind de o formă de cancer.

Înmormântarea va avea loc luni, de la ora 15, în Cimitirul Municipal din Oradea.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!