Lansată în 2015, cea mai complexă aplicație dedicată turiștilor implementată de un oraș din România, Oradea City App, nu mai există.

Lansată cu fast, aplicația pentru smartphone în care municipalitatea orădeană a investit circa 18.000 euro a fost retrasă de pe site-urile de profil, cu discreție, deja de un an.

Măsura a fost luată pe fondul descărcărilor tot mai mici făcute de potențialii turiști care doreau să obțină informații despre Oradea.

Soarta progrămelului, care s-a dovedit un eșec, ar fi trecut neobservată dacă un orădean binevoitor nu ar fi cerut upgradarea acestuia printr-un proiect de bugetare participativă.

Solicitantul, care a încercat să folosească aplicația, a primit mesajul „Ceva nu a funcționat corect cu Oradea City. Oradea City s-a închis deoarece aplicația avea o eroare”.

Cum aplicația este moartă și îngropată, mesajul automat a livrat singur soluția: „Încercați să actualizați aplicația după ce dezvoltatorul oferă o soluție pentru eroare”. Adică alți bani, altă „distracție”...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!