Trei ore de muzică populară specifică Bihorului, vin din belşug, kurtos kalacs şi plăcinte. De asta au avut parte orădenii care şi-au petrecut seara de sâmbătă în parcarea de lângă Arena Antonio Alexe, la Festivalul Vinului.

Lumea a mişunat continuu în faţa tarabelor comercianţilor, însă cozi s-au făcut doar la celebrii cozonaci secuieşti, la langoşi şi plăcinte. Deşi au etalat pe mese must şi vinuri de toate felurile, ba unii chiar au ales să stoarcă strugurii la faţa locului, comercianţii licorii lui Bachus spun că n-au avut parte de vânzări prea grozave. "A mai venit lumea, a mai cumpărat câte un flacon, două. Dar cei mai mulţi doar se uită", a spus o vânzătoare. Un alt comerciant a rămas cu impresia că a vândut mai puţin vin decât a vândut bere vecinul său de tarabă.

Nici faţă de numeroşii folclorişti bihoreni care au urcat pe scenă orădenii n-au fost prea binevoitori. Deşi zona din faţa scenei a adunat sute de oameni, aceştia s-au rezumat să asculte liniştiţi muzica şi să răspundă abia cu jumătate de gură când artiştii îi întrebau dacă se distrează. De departe, cel mai bine s-au simţit picii care s-au zbenguit în faţa scenei, încercând să imite dansul folcloriştilor.

Festivalul Vinului se încheie duminică, când pe scenă vor urca Claudiu Borza, Ghiţă Munteanu şi Aurel Tămaş. Concertele sunt programate să înceapă la ora 19.