Ministerul Educaţiei a lansat un nou concurs pentru funcţiile de directori şi directori adjuncţi rămase neocupate în unităţile de învăţământ.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a anunţat că în Bihor sunt disponibile 97 de posturi, din care 67 pentru directori şi 30 pentru adjuncţi. Lista posturilor vacante a fost publicată pe site-ul instituţiei.

Printre altele, se fac recrutări de directori la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Oradea, Colegiul Tehnic nr. 1 Vadu Crişului, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi Oradea, Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu Oradea, Liceul Felix Sânmartin ori Centrul Judeţean de Excelenţă.

„În perioada 19-25 ianuarie 2022 se depun dosarele de înscriere la proba scrisă pe platforma informatică dedicată, iar în perioada 26-28 ianuarie 2022 are loc evaluarea dosarelor de înscriere. În data de 31 ianuarie 2022 se afișează lista candidaţilor admiși la evaluarea dosarelor. După remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere se afișează din nou lista candidaților admiși la evaluarea dosarelor în data de 4 februarie”, a precizat IŞJ Bihor.

Examenul scris va avea loc pe 18 februarie, respectiv pe 4 martie, pentru candidaţii care nu vor putea participa la prima probă, pentru că vor fi în izolare sau în carantină. Interviurile se vor organiza între 17 şi 29 martie. În ultima zi de interviuri vor fi afişate şi rezultatele finale, care apoi vor fi validate pe 31 martie.

Câştigătorii acestor concursuri îşi vor asigura un mandat de 4 ani, la fel ca profesorii care au promovat probele organizate în lunile octombrie – decembrie 2021.

Aşa cum BIHOREANUL a scris, zeci de şcoli din Bihor au acum directori şi adjuncţi numiţi prin detaşare de Inspectoratul Şcolar, pentru că funcţiile nu au fost ocupate în urma concursului de anul trecut. Două treimi dintre şefii numiţi sunt candidaţi care au picat la examene.

Rămâne de văzut dacă acum îşi vor reîncerca norocul sau se vor mulţumi cu detaşările...

Lista posturilor vacante în unităţile de învăţământ din Bihor: