În cea de-a doua zi a turneului de baschet masculin contând pentru Cupa României de la Sibiu, formaţia orădeană CSM a dispus clar, sâmbătă seară, de echipa BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc, cu scorul de 82-43.

Elevii antrenorului Cristi Achim au început în forţă şi după primul sfert conduceau deja cu 25-13. Sfertul II a fost aproape la fel de bun, în condiţiile în care orădenii au încercat diferite formule de joc, cu Pesic şi Dillon mai mult pe bancă. La pauza mare scorul a fost 43-25, astfel că s-a intrat în partea a doua cu un avantaj considerabil pentru CSM.

Deşi nu au stat la fel de bine la capitolul ofensiv, şi sfertul al III-lea a fost adjudecat de bihoreni, care au înscris 16 puncte, faţa de numai 10 ale ciucanilor.

În ultimele 10 minute cei doi tehnicieni au rulat întreg lotul, la orădeni cu acest prilej şi tânărul Andrei Ciordoş. Lupusavei a reuşit în schimb unele aruncări de trei puncte reuşite, astfel că punctajul pe tabelă a crescut simţitor, bihorenii impunându-se la o diferenţă de 39 de puncte, cu 82-43.

Principalii marcatori de la CSM Oradea au fost în acest joc Dillon, cu 21 de puncte, Lupusavei, cu 15, şi Pesic, cu 12 puncte.

A fost a doua victorie pentru orădeni din tot atâtea posibile. Cum în cealaltă dispută a etapei a II-a a turneului, BC Mureş a dispus de Energia Rovinari, cu 79-72, pe primul loc după două runde se situează CSM Oradea, cu 4 puncte, urmată de Energia Rovinari şi BC Mureş cu câte 3 puncte.

Duminică, în ultima zi, CSM întâlneşte Energia Rovinari, de la ora 12.45, şi are mari şanse să termine în fruntea ierarhiei şi să obţină calificarea pentru turul II.