Un bărbat de 46 de ani din Ștei a făcut-o lată: a fost reținut de polițiști vreme de 24 de ore, după ce a fost prins că, deși avea permisul anulat și băuse, a urcat la volan și a provocat un accident. El a lovit o mașină parcată, iar apoi a abandonat-o pe a lui la fața locului. 

„Vineri, 29 septembrie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului Rutier Beiuș au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 46 de ani, din localitatea Ștei, județul Bihor, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat și refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, se arată într-un comunicat trimis de Poliția Bihor. 

Accidentul s-a produs în noaptea de joi spre vineri pe strada Miron Pompiliu din Ștei. Apelul 112 s-a înregistrat la ora 01.41. 

„La fața locului, polițiștii au constatat că bărbatul de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism, ar fi pătruns pe contrasens și ar fi acroșat un alt autoturism, parcat pe respectiva stradă, iar apoi a abandonat vehiculul la fața locului, fiind depistat de polițiștii din Ștei la scurt timp, pe raza localității. Evenimentul rutier a fost unul fără victime”, transmit polițiștii.

Aceștia au descoperit că bărbatul avea permisul anulat, dar și că era beat. „În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. La solicitarea legală a polițiștilor, cel în cauză a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, se menționează în comunicat. 

Polițiștii Biroului Rutier Beiuș continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!