Anunțată din timp și așteptată de unii orădeni, conferința „Provocări la adresa echilibrului de securitate la nivel regional și global generate de războiul din Ucraina”, care urma să fie susținută de fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, în dialog cu fostul director al Centrului NATO din Oradea, generalul de brigadă (r) dr. Eduard Simion, a fost anulată.

Muzeul Țării Crișurilor, instituția organizatoare, a transmis marți o scurtă informare legată de anularea conferinței, fără a preciza motivele concrete.

„Din motive obiective și care nu au putut fi anticipate, conferința „Provocări la adresa echilibrului de securitate la nivel regional și global generate de războiul din Ucraina”, programată pentru joi, 2 martie 2023, susținută de către dr. Cristian Diaconescu, se anulează, urmând să fie reprogramată la o dată ulterioară ce va fi anunțată în timp util”, se arată în comunicatul MȚC.

Conducerea instituției prezintă scuze „pentru eventualele neplăceri generate de această situație”. 

Evenimentul fusese anunțat ca urmând să cuprindă „o analiză amplă asupra evenimentelor în desfăşurare la nivel regional şi global”, plecând de la războiul din Ucraina, dar atingând o paletă foarte largă de teme de interes din sfera geopoliticii, relaţiilor internaţionale şi politică externă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!