Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a deblocat licitația pentru realizarea lotului dintre Suplacu de Barcău și Chiribiș al Autostrăzii Transilvania, cu o lungime de 26,35 kilometri, informează economedia.ro.

Licitația a fost suspendată la jumătatea lunii martie, în contextul mai multor clarificări cerute de constructori. 

Noul termen final pentru depunerea ofertelor este 12 iunie, ora 15, conform datelor publicate de CNAIR pe portalul de achiziții publice SICAP. 

Tronsonul are o istorie întortocheată, iar construcția lui a fost în mai multe rânduri amânată. Lucrările în acest lot au fost abandonate în 2013, după rezilierea contractului cu Bechtel. Ulterior, CNAIR a mai atribuit lucrările, în 2015, unei asocieri de firme din Spania, care însă nu s-a mobilizat, așa că în 2016 contractul a fost reziliat.

O nouă licitație a fost lansată în ianuarie 2023. Atunci, directorul CNAIR, Cristian Pistol, anunța că investiția cuprinde realizarea a trei viaducte, opt pasaje și opt poduri.

Investiția este estimată la peste un miliard de lei. Constructorul care va câștiga licitația va avea la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție.

Filmare aeriană realizată de Asociația Pro Infrastructură pe acest tronson, în decembrie 2022:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!