Grupul de comunicare strategică format la nivelul Guvernului a informat, duminică, la ora 13, că în judeţul Bihor au fost diagnosticate, de la ultima raportare, adică de sâmbătă, 31 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, numărul total al îmbolnăvirilor descoperite în judeţ de la debutul pandemiei depăşind pentru prima oară 2.000.

Concret, cu cazurile noi s-a ajuns la un număr total de 2.022. Dintre acestea, potrivit surselor BIHOREANULUI, sunt active peste 1.000 de cazuri.

De asemenea, Instituţia Prefectului a comunicat că, duminică, la ora 8.30, în Bihor erau declarate vindecate 967 de persoane, cu 43 mai multe decât erau sâmbătă dimineaţa.

Potrivit celor mai recente date oficiale, în spitalele şi secţiile Covid din judeţ sunt internate 451 de persoane, celelalte persoane purtătoare de virus fiind în izolare la domiciliu. 

Din fericire, de sâmbătă până duminică, în Bihor nu a fost raportat niciun deces nou, numărul total al acestora stagnând la 57.

În ceea ce priveşte cele 31 de cazuri noi, acestea au fost descoperite în urma prelucrării a peste 500 de teste. Sursele BIHOREANULUI arată că între cei diagnosticaţi în ultimele 24 de ore se numără şi patru angajaţi ai Spitalului Judeţean, dintre care doi de la Unitatea de Primire Urgenţe.

Totodată, trei cazuri noi au fost descoperite între pacienţii Spitalului din Salonta, unul la Spitalului Judeţean, iar alte două de la Spitalul din Ştei. Între cei nou diagnosticaţi s-au numărat şi cinci persoane care s-au testat contracost, la cerere.

Cele 31 de cazuri noi provin din Ştei, Batăr, Oradea, Husasău de Tinca, Uileacu de Beiuş, Răbăgani, Salonta, Ineu, Drăgeşti, Tinca, Derna, Ceica, Bunteşti, Căpâlna, Nucet şi Aleşd.

La nivel naţional, duminică au fost raportate un număr total de 961 de cazuri noi de infectare cu Sars-Cov-2, însă au fost prelucrate doar 13.274 de teste, faţă de peste 20.000 în alte zile. Din păcate, în ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat şi 39 de decese (21 de bărbaţi şi 18 femei) la persoane infectate cu Covid-19, ridicând numărul total la 3.272.