A fost descoperit primul medic de familie cu "vaccinarea la chiuvetă", adică procedura prin care un pacient cere "imunizarea" anti-Covid numai pentru a obţine certificatul de vaccinare, iar serul este aruncat de medicul care ar trebui să îl administreze.

Este vorba despre o doctoriță, soția unui președinte de club de fotbal, din județul Dâmbovița.

Potrivit Digi24, televiziune care a dezvăluit această practică, poliţiştii din Dâmboviţa au descins joi dimineaţă la sediul unui Cabinet Medical Individual din comuna Corbii Mari, sediul Asociaţiei Sportive Fotbal Club Pucioasa şi la domiciliul unui medic de familie din comuna Aninoasa.

"Medicul de familie MD, de 47 de ani, instigată fiind de soţul său, MC, de 50 de ani, preşedinte şi antrenor la Asociaţia Sportivă Fotbal Club Pucioasa, a implementat în sistem date nereale privind vaccinarea anti-COVID a 10 jucători de la clubul respectiv, eliberându-le acestora adeverinţe de vaccinare false, care le-a permis participarea la competiţii sportive", au anunţat autorităţile conform sursei citate.

În plus, doctoriţa a decontat în mod ilegal de la Casa de Asigurări de Sănătate banii pentru presupusa vaccinare.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverinţe false de vaccinare şi s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor", au mai transmis poliţiştii dâmboviţeni. 

Conform Poliţiei Dâmboviţa, 13 persoane vor fi duse la audieri.

Persoanele vizate de anchetă sunt bănuite de înşelăciune, fals intelectual şi fals informatic.

Sursa citată mai aminteşte că o anchetă Digi24 a dezvăluit o reţea de falsificatori de certificate de vaccinare. Un jurnalist Digi24 a descoperit, în reţeaua rusească Telegram, un grup cu peste 600 de membri în care se face trafic cu documente care atestă în fals vaccinarea. Traficanţii ofereau documente care să treacă de filtrele autorităţilor, atât în ţară, cât şi la frontiere. Certificatul, vândut cu 100 de euro, apare ca înregistrat într-un centru de vaccinare din Capitală, iar serul fictiv administrat este Johnson&Johnson. Poliţia a deschis dosar penal în urma investigaţiei realizate de Maria Moiş.