Primăria Oradea anunţat miercuri că a finalizat evaluarea ofertelor depuse pentru reabilitarea podului Sf. Ladislau din Piaţa Unirii.

"În cadrul licitaţiei organizate au depus oferte două firme, respectiv SC Freyrom SA şi SC Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby A.S. Oferta câştigătoare a fost declarată cea de-a doua, cu o valoare de 5.150.599,62 lei", arată comunicatul transmis de municipalitate.

Semnarea contractului va avea loc în zilele următoare, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 6 luni.

Podul Ladislau este închis circulaţiei începând din 19 iunie, la vremea respectivă angajaţii municipalităţii estimând că va sta închis cel puţin două luni. Podul a fost construit în anul 1954, iar de atunci nu a fost reparat capital.

Pe de altă parte, tot miercuri primăria a anunţat şi că a publicat anunţul de licitaţie pentru realizarea lucrărilor la piaţeta de la magazinul Crişul. Reamenajarea presupune realizarea de spaţii verzi şi se va schimba şi mobilierul stradal.

"Acest proiect va fi continuat cu reabilitarea şi lărgirea trotuarului care leagă Magazinul Crişul de pietonal până la SPCLEP-Evidenţa Populaţiei, dorindu-se o lărgire a trotuarului cu circa 2 metri, astfel încât lăţimea acestuia să permită şi amenajarea unei piste de biciclete", precizează un comunicat.

Valoarea estimată este de 2.863.154,35 lei fără TVA, iar durata de execuţie este de 6 luni. Ofertele se depun la sediul Primăriei până la data de 12 august 2015.