Moartea actorului american Matthew Perry, cunoscut mai ales pentru rolul Chandler din celebrul serial „Friends”, a fost deplânsă de o mulțime de oameni. Medicii legiști din Los Angeles au dezvăluit acum care a fost cauza morții sale la vârsta de 54 de ani.

Acesta s-a stins din viață din cauza „efectelor acute ale ketaminei”, au confirmat medicii legiști din Los Angeles, conform BBC.

De asemenea, printre factorii ce au contribuit la deces numărându-se „înec, boală coronariană şi efectele buprenorfinei”, analgezic utilizat pentru a trata tulburările ce apar din cauza consumului de opioide, notează Hotnews.ro, care citează datele prezentate de legiști. 

„La nivelurile ridicate de ketamină găsite în mostrele de sânge post-mortem, principalele efecte letale ar fi atât suprastimularea cardiovasculară, cât şi depresia respiratorie (...). Înecul contribuie ca urmare a probabilităţii scufundării în piscină după ce şi-a pierdut cunoștința. Boală arterială coronariană contribuie din cauza exacerbării efectelor miocardice induse de ketamină asupra inimii”, a spus medicul legist Raffi Djabourian, citat de Press Association.

Felul în care a survenit moartea a fost declarat un accident, potrivit aceleiași surse. 

Pe 28 octombrie, Matthew Perry a fost găsit inconștient în jaccuzi-ul din locuinţa sa din Los Angeles.

În casa actorului au fost găsite medicamente eliberate pe baza unei rețete emise de un doctor, pentru mai multe afecțiuni pe care acesta le avea.

Departamentul de medicină legală al comitatului Los Angeles a precizat atunci că va dezvălui cauza decesului abia după ce vor fi finalizate testele toxicologice. Matthew Perry a vorbit în trecut despre lupta sa cu dependența de alcool și de analgezice, inclusiv în cartea sa de memorii „Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing”, lansată în 2022, Matthew Perry s-a destăinuit cu privire la dependenţa sa de alcool şi de analgezice.

Actorii care au jucat alături de Matthew Perry în „Friends” publicat după moartea sa mesaje emoționante, amintind de sufletul bun al acestuia și de umorul său.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!