Noua sală de sport din Oșorhei a fost inaugurată duminică, în prezența unui număr mare de locuitori ai comunei. După discursurile oficialităților, a avut loc un concert de colinde, intrepretate de mai mulți artiști și coruri.

Panglica noii clădiri a fost tăiată de primarul Ioan Gligor, împreună cu ex-ministrul Dezvoltării Cseke Attila și vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Mălan.

Edilul a explicat că acest obiectiv s-a realizat printr-un proiect al ministerului Dezvoltăriii demarat în 2021, pe când ministru era Cseke, și are o suprafață construită de 3.500 mp, o tribună cu 180 de locuri pe scaune și toate dotările necesare: vestiare, puncte sanitare moderne, dușuri ș.a.

Valoarea proiectului a fost de 6,7 milioane lei cu TVA, iar constructor a fost Simbac Oradea.

Primarul Oșorheiului a mulțumit pe rând celor care s-au implicat în realizarea proiectului și i-a invitat să vorbească despre construcție.

„Sincer mă simt onorat pentru invitație și vă admir că sunteți în număr așa mare astăzi aici. Este perioada colindelor și vă doresc tuturor să petreceți sărbătorile în pace și liniște alături de familiile dumneavoastră”, a spus Cseke Attila.

Vicepreședintele CJ Bihor Mircea Mălan, născut în localitatea Alparea, comuna Oșorhei, a transmis felicitări conducerii Primăriei și locuitorilor comunei, îndemnând tinerii să facă sport în noua sală.

În cadrul evenimentului de inaugurare, primarul Ioan Gligor a oferit plachete onorifice atât lui Cseke și lui Mălan, cât și deputatului Ioan Cupșa și senatoarei Arina Moș.

A urmat un concert de colinde susținut de Corul Bisericii Ortodoxe din Oșorhei, Daria Seica, Iasmina Igna, Corul Bisericii Penticostale din Oșorhei, Corul Bisericii Reformate din Oșorhei, Fanfara Bisericii Baptiste Alparea, Corul Bisericii Ortodoxe Alparea, Corul Bisericii Penticostale Fughiu, Lorena Ianța, Aurica Vaida, Florica Ruja, Corina Szatmari, Voichița Mihoc, Antonela Ferche-Buțiu, Maria Sidea, Ciprian Zopota, Muguri și Mlădițe de Tezaur.

Concertul de colinde s-a încheiat cu momentul lui Ciprian Zopota secondat de un elev de clasa a VI-a din Oșorhei.

Întreg evenimentul a fost filmat de Televiziunea Favorit TV și TTV Oradea.

Viorel Orbai

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!