Un bărbat a fost amendat cu suma de 1.000 de lei după ce a fost prins la braconaj piscicol chiar în centrul Oradiei, în apropiere de Podul Ladislau. El a fost sancționat fiindcă a prins pești folosind o unealtă ilegală, mai precis un crâsnic (o prăjină pe care este legată o plasă).

„Braconaj în centrul Oradiei! Apele umflate din ultimele zile au devenit "tentante" pescuitului ilegal cu ridicătoare/crâsnice. La sesizarea promptă a unui pescar conștiincios am localizat făptașul și am anunțat Poliția, care în câteva minute a intervenit și l-a pedepsit pe braconier cu o amendă în valoare de 1.000 de lei. Aviz amatorilor!”, au scris duminică seara pe Facebook reprezentanții Asociației de pescari Aqua Crisius. 

Contactat de BIHOREANUL, președintele Aqua Crisius, Andrei Togor, a spus că a primit sesizarea inițială de la o cunoștință din Brașov, aflată în city-break în Oradea, care a constatat cu uimire că bărbatul respectiv ieșise la braconaj în plină zi, în centrul urbei. 

Reprezentantul asociației piscicole detaliază că unii pescari sunt tentați să braconeze în această perioadă cu crâsnice în contextul în care apele Crișului Repede sunt umflate, iar peștii stau mai mult la mal, ca să nu fie purtați de curenți.

Pe malurile Crișului Repede, în Oradea, este permis pescuitul, însă cu undița.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!