Moțiunea simplă inițiată de USR şi de Forţa Dreptei și depusă împotriva ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, a fost respinsă marți prin vot de parlamentarii din Camera Deputaților.

Semnatarii moţiunii „Marcel Boloş, un ministru care creşte taxele cu zâmbetul pe buze” îl acuză pe ministrul Finanţelor că a dovedit "o viziune îngustă, concentrată doar pe jupuirea privatului”.

News.ro notează că moţiunea simplă nu a întrunit numărul de voturi necesar adoptării. Au fost 85 de voturi „pentru”, 160 „împotrivă”, o abţinere, în timp ce doi deputaţi nu au votat deloc.

Cu o zi înainte de vot, la dezbaterea moțiunii simple, Marcel Boloş a declarat că „cei care au elaborat PNRR şi practic i-au condamnat fără echivoc, să facă reforma fiscală, acum vin plini de patriotism feroce şi le spun că duc România pe marginea prăpastiei”.

„Dacă v-a păsat atât de mult de contribuabili, dacă aţi fi vrut să evitaţi această prăpastie cu adevărat, atunci puneaţi în acelaşi PNRR că tăiaţi numai cheltuielile publice, niciun cuvânt nu este amintit despre acest lucru, sau că încercaţi să vă luptaţi cu evaziunea fiscală. Aţi preferat să puneţi această sarcină grea de a face rost de bani pe umerii exclusiv ai contribuabililor, fără ca măcar în treacăt să amintiţi de aparatul stufos de stat sau de flagelul acesta al evaziunii fiscale”, a afirmat ministrul de Finanțe. 

Boloș a adăugat că reprezentanții Opoziției caută un „țap ispășitor, un acar Păun”, amintind că „în luna iunie 2023, pe data de 15, când am preluat mandatul de ministru al Finanţelor României, deficitul bugetar era deja la cote alarmante, respectiv la 2,34% din PIB, ceea ce în termeni nominali a însemnat 37,44 miliarde lei. Acesta a fost situaţia pe care am găsit-o. Pentru toată lumea este foarte clar că am ajuns într-un moment cheie în care, aşa cum spune vorba românului, ne-am întins mai mult decât ne este plapuma, adică am cheltuit numai până în luna mai 2023 cu 37,44 miliarde lei mai mult decât avem venituri realizate”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!