Principalul suspect în cazul crimei din Brăila a fost prins și reținut de polițiști. Un bărbat de 40 de ani din Brăila cu antecedente penale și ieșit din pușcărie în această primăvară este bănuit că a omorât-o pe doctoriță marți seara în cabinetul ei, aplicându-i mai multe lovituri de cuțit.

„Felicit poliţiştii judiciarişti şi criminalişti care au rezolvat dificilul caz de crimă de la Brăila, l-au identificat şi reţinut pe autorul crimei într-un timp remarcabil de scurt raportat la împrejurări”, a transmis sâmbătă seara ministrul Cătălin Predoiu, într-un comunicat al MAI, deși, oficial, bărbatul are deocamdată calitatea de suspect în acest caz. 

Conform site-ului Stirileprotv.ro, individul are la activ mai multe condamnări pentru fapte de violență în Germania și Franța și a fost eliberat în martie din închisoare, înainte de termen, după ce a stat aproape 4 ani după gratii. 

El a fost prins pe o stradă din Brăila și dus la sediul Poliției. În fața anchetatorilor, și-a păstrat dreptul la tăcere și nu a recunoscut niciuna dintre acuzațiile aduse de către procurori.

Când a fost scos din sediul Poliției, el le-a spus jurnaliștilor că nu are ce să-și reproșeze, dar n-a făcut alte declarații legate de crimă.

Anchetatorii spun că autorul ar fi avut nevoie de 33 de secunde pentru a-și duce planul la bun sfârșit. A fost surprins de o cameră de supraveghere când a intrat în cabinetul stomatologic al femeii de 41 de ani din Republica Moldova, notează sursa citată mai sus. 

sursa foto: Antena 3 CNN

„Este o crimă cu premeditare, în sensul că și-a premeditat fapta. A plecat de la Galați, a vrut să ducă în eroare, a plecat cu un taxi, a venit în Brăila, și-a schimbat hainele pe traseul până la cabinetul stomatologic, după ce a ieșit de acolo din nou și-a schimbat hainele, a urmat un traseu până-n zona gării și acolo și-a schimbat hainele, adidașii, haina cu care a fost îmbrăcat, le-a aruncat, le-am identificat”, a spus Ionel Gâlcă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. 

Anchetatorii iau în calcul ca crima să fi fost făcută la comandă.

Doctorița Marina Gavril era din Republica Moldova și locuia cu soțul său într-un cartier rău famat din Brăila. Ea avusese un conflict cu indivizi din cartier, care au amenințat-o constant, au susținut surse judiciare, citate de Libertatea.ro. Ea ar fi fost de mai multe ori amenințată cu moartea, și asta a determinat-o să-și ia măsuri de precauție și să urmeze procedura legală pentru a putea să-și cumpere un pistol. Nu a mai apucat, însă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!