Autoritățile italiene au reținut un suspect în cazul celor două românce prietene găsite moarte în aceeași zi, în Sicilia. Acesta este un tânăr, tot român.

Cadavrele celor două femei au fost găsite joi, în orașul Naro, din regiunea italiană Sicilia, unde locuiau, la nici 200 de metri una de alta.

Conform Adevărul.ro, cadavrul uneia dintre ele a fost descoperit de către pompieri. După ce au stins un incendiu pe aleea Avenia, au găsit trupul primei victime, pe nume Maria Rus, 57 de ani, carbonizat, în fața unei canapele.

La scurt timp, autoritățile au fost anunțate de găsirea celei de a doua victime, Delia Zarniscu, 58 de ani, într-o baltă de sânge în Via Da Vinci, fiind înjunghiată de mai multe ori.

Cele două victime erau prietene şi aveau acelaşi cerc de cunoştinţe.

De altfel, tot din rândul cunoștințelor ar fi și criminalul lor. 

ProTV scrie că suspectul reținut de polițiști în acest caz este un tânăr de 24 de ani, vecin al celor două. Tot el ar fi sunat la numărul de urgență și a dat alarma în legătura cu decesul uneia dintre ele.

Sursa citată arată că în locuința uneia dintre victime anchetatorii italieni au găsit semnele unei încăierări.

Maria Rus era stabilită de mai mulți ani în Italia și era în divorț de soțul ei. Bărbatul se întorsese în tară anul trecut. În Italia, ea locuia singură și lucra în agricultură. Tot in peninsula este și fiica ei.

Delia Zărnescu statea de peste 20 de ani în orașul Naro și a fost căsătorită cu un contabil italian care a decedat între timp, ea fiind văduvă.

Anchetatorii au ridicat din locuințele româncelor mai multe articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. De asemenea, au fost analizate și imagini de pe camerele de supraveghere din zonă.

ProTV mai scrie că acasă, în România, rudele celor două nu știu ca acestea să fi avut legături cu persoane dubioase și nici să fi avut probleme.

Cei care au vizitat locurile crimei au descris scenele ca fiind de o cruzime fără precedent.

Comunitatea românească din Naro reprezintă cea mai numeroasă comunitate străină din oraş, având aproximativ 300 de membri într-o populaţie locală de 6.500 de locuitori.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!