Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, şi reprezentanţii asocierii de firme care a câştigat încă de anul trecut licitaţia organizată în acest scop, dar ulterior contestată, au semnat contractul pentru construirea centurii Beiuş. Este vorba despre asocierea formată din firmele Drum Asfalt (leader), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi (Turcia), Obras Publicas y Regadios (Spania) şi OPR Asfalt (Timişoara).

"Deşi s-ar fi putut semna în vara anului trecut, contractul a fost întârziat ca urmare a contestaţiilor şi proceselor generate în procedura de achiziţie de unul dintre ofertanţi. Săptămâna viitoare, constructorul îşi va constitui garanţia de bună execuţie. Ne propunem ca luni, 13 februarie, să dăm ordinul de începere a lucrărilor", a precizat preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, potrivit unui comunicat dat publicităţii vineri de administraţia judeţeană.

"Având în vedere că lucrările cuprind două viaducte peste Crişul Negru şi trei pasaje supraterane, lucrări care impun o durată şi o complexitate mai mare, în primele luni eforturile constructorilor se vor concentra în aceste zone. Până la sfârşitul lunii februarie vor fi în şantier trei foreze mari care ar urma să înceapă forarea piloţilor. Împreună cu constructorii am convenit o mobilizare cât mai bună, în aşa fel încât să încercăm să recuperăm întârzierile. Anul viitor tranzitarea municipiului Beiuş se va face fluent pe noua centură", a mai transmis preşedintele CJ Bihor.

Valoarea contractului este de 269,464 milioane lei fără TVA, iar durata de execuţie a lucrărilor a fost stabilită de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Este greu de crezut, însă, că acestea ar putea fi finalizate într-un singur an, dată fiind întârzierea cu care a fost semnat contractul, cauzată de contestaţiile altor firme participante la licitaţie.

Lungimea centurii Beiuş este de 7,33 kilometri. Şoseaua va avea două benzi de circulaţie, câte una pe sens, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, datorită unui parteneriat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!