Simona Halep a acordat un interviu exclusiv pentru Euronews în care a vorbit despre șocul pe care l-a simțit când a început scandalul de dopaj, despre relația sa actuală cu antrenorul Patrick Mouratoglou, precum și despre speranțele pe care le pune într-o sentință favorabilă a Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

În discuția cu Tokunbo Salako, de la Euronews, fostul nr. 1 mondial a spus că nu mai colaborează cu Academia Mouratoglou și, referitor la ieșirea publică a lui Patrick Mouratoglou - care a afirmat că echipa sa i-a dat Simonei acel colagen contaminat -, tenismena română a spus că și-ar fi dorit ca fostul ei antrenor să-și asume public responsabilitatea mai devreme.

„Într-adevăr, a ieșit public. Mi-aș fi dorit să fi făcut asta puțin mai devreme. Am încetat să mai lucrez cu Academia de ceva timp. Când m-am trezit în această situație, mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez (...). Încrederea mea este acum un pic zdruncinată. Pe viitor, nu știu cum va fi, dacă voi mai putea avea încredere din nou. Probabil va trebui să învăț”, a declarat Simona Halep. 

În ceea ce privește scandalul de dopaj, ea a spus: „A fost un şoc. M-am luptat cu partea emoţională, pentru că a apăsat foarte greu pe umerii mei. Chiar mi-a fost afectată sănătatea mintală”.

Ea a declarat că a primit multă susţinere, inclusiv din partea legendelor tenisului. „Înseamnă foarte mult, mă sprijină total, este minunat, extraordinar. Totul mă ajută să rămân puternică în aceste vremuri dificile şi să lupt ca să-mi curăţ numele.”

Simona Halep a precizat că nu a avut niciodată intenţia de a face ceva greşit. „Sunt două lucruri: contaminarea, cred că este un argument foarte puternic pentru mine, iar al doilea, probele de sânge. Am făcut multe analize şi toate au fost negative. Aşa că nu au găsit niciodată nimic în neregulă în sângele meu. Deci cu aceste două chestiuni sunt încrezătoare să merg şi să contest decizia TAS”.

Sportiva a spus că, probabil, dacă decizia privind suspendarea sa vreme de 4 ani nu va fi schimbată de TAS, asta va însemna sfârșitul carierei sale.

Întrebată dacă, în cazul unui verdict TAS favorabil, se va întoarce la Paris, eventual chiar pentru Jocurile Olimpice, Halep a răspuns: „Desigur, este visul meu. Ştiu că nu sunt şanse mari, dar visez, pentru că Parisul este oraşul meu de vis. Ar fi extraordinar să mă întorc pe teren, indiferent de situaţie. Tot ce-mi doresc este să fiu pe teren pentru că acolo este locul meu şi simt că vreau să o fac din nou”.

Cazul Simonei Halep va fi judecat în februarie 2024 la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), după ce sportiva a contestat prin apel decizia de suspendare vreme de 4 ani pe motiv de doping.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!