O persoană în vârstă din municipiul Ploieşti a fost jefuită de suma de aproximativ un milion de euro, bani care, potrivit declaraţiilor ţinei furtului, proveneau dintr-o serie de tranzacţii imobiliare efectuate în urmă cu 3-4 ani, a informat Agerpres.

Surse din cadrul Poliţiei au declarat că banii fuseseră iniţial depuşi la bancă, apoi retraşi în perioada 2007-2008 şi păstraţi într-un geamantan vechi. Victima jafului plasase imensa sumă de bani sub o scară din casa nelocuită care aparţinuse părinţilor săi.

Victima le-a declarat poliţiştilor că suma pe care o dobândise din tranzacţiile imobiliare respective fusese mai mare, dar că a cheltuit o parte din ea. Tot ce a rămas, în jur de aproximativ un milion de euro, era păstrat nesupravegheat în imobilul nelocuit.

În echipa de cercetare pentru găsirea infractorului au fost angrenaţi specialişti din cadrul formaţiunilor de investigaţii criminale, criminalistică, investigarea fraudelor şi ordine publică.
Dacă suma va fi confirmată, atunci acesta va fi cel mai mare furt de bani din istoria Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Şeful IPJ Prahova, Sorin Oprea, a declarat că nu poate oferi detalii despre ancheta care este în curs de desfăşurare, dar a precizat că se fac descinderi şi se audiază martori.