Janni Alexandridis, un tânăr în vârstă de 23 de ani a cărui mamă este originară din Oradea, a primit cuţitul de aur din partea lui chef Florin Dumitrescu în cadrul emisiunii-concurs "Chefi la cuţite" de la Antena 1. Concurentul le-a povestit cum s-a făcut remarcat în lumea culinară internaţională şi a gătit inclusiv pentru sportivi celebri - Lewis Hamilton şi Usain Bolt - şi pentru cântăreaţa Selena Gomez.

Crescut în bucătărie

În emisiunea difuzată duminică seară la Antena 1, Janni Alexandridis le-a gătit celor trei chefi un preparat japonez, denumit Tuna Tataki, care conţine salată de varză chinezească, ton şi crumble cu pesmet și susan.

„Trăiesc în Nürnberg împreună cu familia mea. Mama este din Oradea, tata din Salonic (Grecia, n.r.). S-au întâlnit în Germania, mama a lucrat în restaurantul tatălui meu cu specific grecesc. Sunt pasionat de bucătărie de când eram mic. Până la 16 ani curăţam legumele şi făceam sosuri la restaurantul părinţilor mei. De la 16 ani m-am înscris la şcoala de bucătari în Germania, pe care am terminat-o după trei ani”, le-a povestit acesta, în română, celor trei juraţi.

Tânărul a mai spus că în timpul şcolii şi-a făcut o firmă de private cooking, adică a mers ca bucătar invitat în cadrul mai multor evenimente, la început pe gratis, iar apoi remunerat. A lucrat în restaurante din Germania şi Elveţia, inclusiv la unul cu o stea Michelin.


(Sursa foto: A1.ro)

Ce mănâncă Lewis Hamilton

„Sunt pasionat de fine dining și de bucătăria japoneză. Am gătit pentru echipa naţională de fotbal a Germaniei, pentru Usain Bolt în New York, pentru Selena Gomez. Sunt mândru să spun că am gătit și pentru echipa Petronas, din Formula 1, deci inclusiv pentru Lewis Hamilton (...)", a spus Janni la „Chefi la cuțite”.

Întrebat ce mănâncă pilotul de Formula 1, tânărul le-a răspuns că acesta ia șase mese pe zi, porţii mai mici, cu mulţi carbohidraţi şi multă sare, deoarece consumă multe calorii.

În final cei trei chefi i-au spus că preparatul său este unul simplu, dar gătit perfect şi gustos. Cu toţii i-au oferit câte un cuţit, dar chef Florin Dumitrescu i-a dăruit cuţitul de aur, cel care îi asigură un loc în echipa juratului, fără a mai trece prin alte probe.

„I-am dat cuţitul de aur tocmai pentru că mi-a oferit siguranţa că poate. Este capabil şi se poate descurca în situaţiile de criză de la probele individuale, având experienţa celuialt show de televiziune din Germania (n.r. tânărul le-a spus că a concurat și la Taste, un show culinar unde trebuie să gătească preparate pe o lingură de lemn)", a spus Dumitrescu.

Acesta i-a mai transmis și că îi este predestinat să câștige și că are deja experiență. „O să fie foarte greu. Dar eu vreau să câştig, întotdeauna am pornit cu acest gând în viaţă. Muncesc în fiecare zi pentru asta. Sunt tânăr, dar ştiu foarte bine ce vreau”, a mai spus Janni Alexandridis.

Emisiunea „Chefi la cuțite” se află la cel de-al 12-lea sezon. În cadrul acesteia, concurenții trebuie să gătească și să treacă prin anumite probe eliminatorii, iar câștigătorul sezonului este premiat cu 30.000 de euro. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!