Pentru 1.470 de absolvenţi de liceu din Bihor care nu au promovat până acum Bacalaureatul au început emoţiile.

Sesiunea de toamnă a examenului maturităţii a debutat marţi, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În total, la acest examen s-au înscris 217 liceeni bihoreni.

Simultan, 28 de absolvenţi dau examenul oral la limba maternă, iar miercuri vor susţine examenul cei 223 de candidaţi înscrişi la evaluarea competenţelor într-o limbă de circulaţie internaţională. Ultima probă orală, cea de competenţe digitale, va avea loc joi şi sunt înscrişi 214 tineri bihoreni.

Examenele scrise vor debuta luni, cu proba la limba română, unde s-au înscris 898 candidaţi. Pe 23 august va avea loc examenul scris la limba şi literatura maternă, unde s-au înscris 78 de absolvenţi bihoreni, iar pe 24 august proba la alegere a profilului, cu 901 absolvenţi înscrişi. Ultimul examen, proba la alegere a profilului, va avea loc pe 26 august, în Bihor fiind înscrişi 809 candidaţi.

Notele vor fi afişate pe 29 august până la ora 16, iar în aceeaşi zi tinerii vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 septembrie.

Pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, în Bihor sunt cinci centre de evaluare, la Liceul Teoretic Lucian Blaga Oradea, Colegiul Transilvania Oradea, Liceul Teoretic Constantin Şerban Aleşd, la Liceul Pedagogic Nicolae Bolcaş Beiuş şi la Liceul Teoretic Horvath Janos Marghita. De asemenea, o subcomisie de examen a fost înfiinţată la Salonta.