Primăria Oradea a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că a demarat acţiuni de curăţenie pe străzile Podului, Uzinelor, Ecaterina Teodoroiu, Depoului, Constanţei şi Izvorului. Acţiunile de igienizare au loc în cadrul campaniei de curăţenie "Primăvara ecologică a orădenilor".

Tot joi au demarat acţiuni de salubrizare pe malul stâng al Crişului, acţiuni ce potrivit programului campaniei trebuiau să debuteze pe 15 martie. Vremea bună a permis însă ca igienziarea să înceapă mai repede.

Astfel, zece angajaţi ai operatorului de salubritate RER Ecologic Service lucrează cu un buldozer şi cu un container de 40 de tone pe strada Hora Coriolan, care se întinde de-a lungul unei căi ferate dezafectate, pentru a aduna toate gunoaiele, începând cu pet-uri şi terminând cu crengi uscate.

De asemenea, joi se mai lucrează la curăţirea parcurilor Magnoliei, Lacul Roşu, Sf. Apostol Andrei, Sovata, Sadoveanu, Piaţa Bucureşti şi zonele Bernard Shaw şi Borşului-Dacia.

Municipalitatea a mai anunţat joi că din data de 22 martie va începe activitatea de spălare a străzilor din Oradea cu parcările. Primele străzi vizate sunt Traian Moşoiu, Independenţei, Bulevardul Dacia, Transilvaniei, Parcul 1 Decembrie (în exterior), Calea Clujului, Calea Aradului, Primăriei, Dunării, Lăpuşului, Parcul Traian, Bulevardul Magheru, Meşteşugarilor, Iosif Vulcan, Decebal, Universităţii.

Maşinile vor ieşi la spălare în zilele de marţi şi joi, iar Primăria le cere cetăţenilor să respecte indicatoarele de reglementare pe străzile menţionate.