Absolvenții de gimnaziu au început luni examenul de Evaluare Națională, Inspectoratul Școlar Județean Bihor anunțând că s-au înscris peste 4.700 de candidați.

„La nivelul județului Bihor sunt constituite 49 de centre de examen și două centre zonale de evaluare. În județul Bihor s-au înscris la Evaluarea Națională 4.739  elevi. Centrele de examen și cele de evaluare au fost pregătite și dotate corespunzător pentru a se asigura condiții optime tuturor candidaților”, a transmis IȘJ Bihor.

Prima probă pe care o susțin elevii este cea la limba și literatura română, care a început fără probleme în toate centrele de examen din Bihor, la ora 9.

„Nu avem semnalate probleme. Suntem în regulă și din punct de vedere al resursei umane, iar examenul a început cu bine”, a precizat pentru BIHOREANUL șeful IȘJ Bihor, Horea Abrudan.

Miercuri, pe 21 iunie, va avea loc proba scrisă la matematică, iar joi (22 iunie) cea la limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14, iar contestațiile vor fi depuse în aceeași zi, între orele 16 și 19, respectiv pe 29 iunie, între orele 8 și 12. Notele finale vor fi afișate pe 4 iulie.

La fiecare probă, elevii primesc un cod individual, în baza căruia își vor putea afla notele, comunicarea rezultatelor făcându-se anonimizat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!