Asociaţia Studenţilor din Universitatea Oradea, finanţată de Uniunea Studenţilor din România, organizează în perioada 11-15 noiembrie o nouă ediţie a Unifest, sub sloganul "Distracţie gratis, nu degeaba".

Seria evenimentelor a fost deschisă, luni, la ora 13, cu o expoziţie de pictură şi artă decorativă în holul Bibliotecii Universităţii din Oradea. Aceasta va rămâne deschisă toată săptămâna. Printre expozanţi s-a aflat însă şi un absolvent de Arhitectură, care prezintă obiecte realizate cu ajutorul unei imprimante 3D, pe care şi-a achiziţionat-o cu 30.000 de euro.
"Aşa cum o imprimantă normală printează un text, aceasta printează un prototip tridimensional creat pe calculator", a explicat Lucian Ivănescu, care speră să fie căutat de studenţii de la arhitectură şi design pentru a le oferi aceste servicii.

Programul Unifest 2013 cuprinde numeroase competiţii la care doritorii se pot înscrie gratuit, de la fotbal, bowling (la Oradea Shopping City) şi până la laser tag, jocul în care adversarii folosesc veste electronice şi arme laser, la recent inaugurata Lazer Star Arena din strada Vasile Alecsandri.

Singurul eveniment la care intrarea va fi taxată este Bobociada, adică balul bobocilor Universităţii, care va avea loc miercuri, în clubul The One şi unde accesul se va face în baza unui bilet de 15 lei. În concurs vor concura 10 perechi de boboci din cadrul celor 15 facultăţi orădene, iar invitaţii speciali sunt DJ Rynno şi Sylvia, dar şi solista Anca Căuş, supranumită "Shakira de România".

De asemenea, în fiecare zi a festivalului, tinerii vor putea să urce gratis în turnul Primăriei, dar şi să-şi scoată StudCard-ul, adică legitimaţia ce le asigură reduceri în diferite localuri ori magazine din oraş. Festivalul se va încheia vineri, de la ora 23, în club The One, cu o petrecere studenţească.