Consiliul Județean Bihor a anunțat vineri că a lansat, prin Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), procedura de licitație pentru concesionarea celor 25 de parcele din Parcul de Specializare Inteligentă Ștei.

„Firmele interesate pot concesiona terenuri cu suprafețe cuprinse între 1.800 și 9.000 mp. Suprafața totală a parcului este de 13,6 ha. Parcul Industrial Ștei are acces direct la Drumul Național 76. În cadrul Parcului vor fi atrase IMM-uri din sectoare diverse, de la prelucrarea, fabricarea și conservarea produselor alimentare, până la fabricarea de articole de îmbrăcăminte, papetărie, lemn, sticlă, plastic, fabricarea de aparate electrocasnice și multe alte tipuri de produse”, se arată în informarea transmisă de CJ Bihor. 

Proiectul parcului industrial din Ștei a fost elaborat în așa fel încât firmele rezidente vor putea beneficia de fonduri europene - în valoare totală de 4,3 milioane de euro, pentru a-și dezvolta afacerile. 

„Procedura de concesionare este o licitație deschisă cu ofertă în plic închis. Data limită de depunere a ofertelor este 15.07.2024, ora 09:00. Se pot solicita clarificări privind procedura până în 04.07.2024, ora 09:00. Documentele vor fi depuse la sediul ADLO, unde, în 15 iulie, de la ora 12:00, se va organiza ședința publică de deschidere a ofertelor”, mai arată reprezentanții CJ Bihor, precizând că detalii se găsesc pe site-ul instituției.

La începutul lunii iunie au demarat lucrările de amenajare a infrastructurii în viitorul parc industrial din Ștei, acestea fiind executate de asocierea de firme Precon Transilvania S.R.L. (Lider) și Citadina 98. Valoarea contractului de execuție este de 21.301.440,73 lei, cu TVA. Termenul de realizare este de 6 luni. „Lucrările presupun amenajarea accesului, asigurarea rețelei de străzi interioare, asigurarea alimentării cu apă, asigurarea cu energie electrică de joasă tensiune a parcelelor, realizarea iluminatului public etc”, menționează reprezentanții administrației județului. 

Finanțarea lucrărilor este asigurată în proporție de 60% din bugetul Consiliului Județean Bihor și 40% cu fonduri europene, prin Programul Regional Nord – Vest 2021 – 2027.

La jumătatea lunii iunie, CJ Bihor a lansat procedura similară de ocupare a parcelelor în parcul industrial din Marghita. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!