Drumul județean DJ 795, care leagă Salonta de Tinca, aflat în stare proastă și pe alocuri cu gropi, a intrat în sfârșit în reabilitare.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean, luni a fost dat ordinul de începere a lucrărilor și acestea au fost demarate, vicepreședintele instituției, Mircea Mălan, împreună cu șeful Direcției Tehnice a administrației județene, Filip Cheșeli, fiind prezenți la fața locului, împreună cu reprezentanții firmei de construcții care a câștigat contractul, SC Diferit SRL din Cluj-Napoca.

„Lucrările presupun refacerea drumului din temelii, amenajarea de trotuare în interiorul tuturor localităților traversate, precum și realizarea de poduri, podețe și ziduri de sprijin”, a precizat Mircea Mălan.

Drumul județean care va fi reabilitat are o lungime de 23,3 km, iar valoarea contractului, după indexarea la noile prețuri din piață, a crescut la 86 de milioane de lei, fără TVA (de la 72 milioane lei inițial). Potrivit contractului, termenul de execuție este de 36 de luni.

Proiectul tehnic și execuția sunt finanțate din bugetul propriu al CJ Bihor, dar administrația județeană caută oportunități pentru finanțarea acestora cu fonduri externe.

Reabilitarea DJ 795 are o istorie complicată. În ciuda stării proaste a șoselei, autoritățile nu au reușit să prioritizeze proiectul în 2019, pe vremea fostei administrații PSD - UDMR - ALDE, când consilierii PNL, aflați atunci în opoziție, au refuzat să aprobe unele hotărâri legate de proiect deoarece acesta includea și realizarea unor sensuri giratorii și trotuare pe teritoriul Salontei, lucrări care ar fi fost în responsabilitatea primăriei locale.

Pe de altă parte, proiectul a fost întârziat și din cauza contestațiilor formulate de firme care au participat la licitația organizată în 2019.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!