Luni dimineaţă străzile Oradiei au fost din nou aglomerate după câteva luni de linişte. Anul şcolar 2013-2014 a început la şcolile, liceele şi colegiile din oraş cu câte o festivitate aşteptată cu emoţii în special de elevii din clasele primare.

La Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, elevii, de la clasa a V-a la cea de-a XII-a, s-au adunat treptat în curte de la ora 9 şi au povestit despre aventurile vacanţei de vară. Gojdiştii au venit la festivitatea de deschidere a noului an şcolar, care a început la ora 10, îmbrăcaţi după ultima modă, cu accesorii atent alese, mai ales în cazul adolescentelor, dar şi dotaţi cu gadgeturi de ultimă generaţie. Indiferent de vârstă, însă, majoritatea elevilor au venit pregătiţi şi cu câte un buchet de flori pentru diriginte.

Din prezidiul evenimentului au făcut parte primarul Ilie Bolojan, prefectul Claudiu Pop - fiicele celor două oficialităţii studiind la Gojdu şi Bolojan fiind el însuşi absolvent al acestui liceu - senatorul Florin Bodog, consilierul local Sorin Gal, reprezentant al comitetului de părinţi, inspectoarea Elisabeta Roşu, comisarul şef de Poliţie Ioana Indrieş şi preotul Nicolae Duluş, care a început festivitatea cu o scurtă slujbă de Te Deum.

În timp ce, în discursul său, senatorul Florin Bodog le-a urat elevilor rezultate excepţionale la învăţătură şi i-a îndemnat ca la terminarea liceului să se îndrepte şi spre Facultatea de Medicină, prefectul Claudiu Pop i-a asigurat pe reprezentanţii colegiului de sprijin pentru ca Gojdu să rămână între instituţiile de învăţământ "elitiste".

În schimb, primarul Ilie Bolojan a avut un discurs scurt şi la obiect. "Dragii mei, nu-mi rămâne decât să vă urez mult succes în noul an şcolar din partea mea şi a Primăriei. Doamne ajută şi să auzim de lucruri bune pentru orădeni şi pentru ţara noastră. Mult succes!", a spus edilul.

La rândul ei, noua directoare Liana Bako, aplaudată puternic de elevi, le-a urat acestora bun venit menţionând totodată că este pentru prima dată când Colegiul Naţional Emanuil Gojdu este condus de "o echipă feminină", director adjunct fiind profesoara Dora Anderson.

"Dragi elevi, părinţi şi colegi vă doresc din toată inima bun venit în noul an şcolar! Acest moment este privit atât de elevi cât şi de profesori cu un amestec de emoţii şi sentimente", a spus noua directoare, mulţumindu-i pentru activitate fostului director Viorel Mititean. După ce invitaţii s-au retras, directoarea adjunctă a citit clasele şi diriginţii, iar învăţăceii au fost poftiţi să intre în clasele lor.

Ceva mai emoţionaţi de importanţa zilei de luni au fost picii din clasa I de la Şcoala Oltea Doamna, unde reprezentant al autorităţilor locale la festivitatea de deschidere a fost viceprimarul Ovidiu Mureşan. Ca în fiecare an, bobocii au fost întâmpinaţi cu un culoar de flori ţinute de elevii de clasa a doua.