Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a început selecţia selecţia tinerilor bihoreni care doresc să urmeze cursurile unei şcoli din structura Ministerului Afacerilor Interne sau pe locurile alocate MAI din şcolile Ministerului Apărării Naţionale şi ale Serviciului Român de Informaţii. Înscrierile şi depunerea dosarelor de candidat se poate face în zilele lucrătoare, între orele 10 şi 14, la sediul IPJ Bihor din Oradea, str. Parcul Traian, nr. 18.

La cele două specializări de licenţă de la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti, "Drept" şi "Ordine şi siguranţă publică", sunt 48, respectiv 175 de locuri scoase la concurs. Termenul limită pentru înscriere este 14 iunie 2013. La Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina se scot la concurs 313 locuri, iar la cea din Cluj Napoca 160 de locuri. Termenul limită de înscriere la acestea este 2 august.

La instituţiile de învăţământ din sistemul de apărare şi siguranţă naţională posturile rezervate candidaţilor Poliţiei Române sunt mult mai puţine, între 1 şi 25. Termenul limită de înscriere la acestea este de 14 iunie.

Atât fetele, cât şi băieţii vor candida pe acelaşi număr de locuri. Condiţiile de participare, etapele de recrutare şi selecţie şi alte informaţii utile se găsesc pe site-ul IPJ Bihor, http://bh.politiaromana.ro.